Dakšu iekrāvēji: veidi, funkcijas, izvēle

19.06.2023

Iekrāvējs ir speciāls grīdas transportlīdzeklis, kas paredzēts paliktņu, palešu, konteineru un citu dažādu kravu pacelšanai, pārvietošanai, izkraušanai, iekraušanai, uzglabāšanai noliktavā, izmantojot dakšas vai citas darba ierīces (stiprinājumus). Šīs iekārtas konstrukcijas īpatnība ir pretsvars, pacelšanas mehānisms - masts un dakša, ar ko satvert paletes. Mūsu tīmekļa vietnē jūs atradīsiet BAOLI un SMARTFORXX iekrāvējus.

Iekrāvēju veidi

Pretsvara iekrāvēji tiek klasificēti pēc vairākām atšķirīgām īpašībām.

Iekrāvēju dzinēju tipi

  • Elektriskie iekrāvēji. Enerģijas avots ir vilces akumulators (svina skābes, želejas, litija jonu). Tā kā nav izplūdes gāzu un ir zems trokšņu līmenis, šāda veida iekrāvēju bez ierobežojumiem var izmantot slēgtās telpās, farmācijas un pārtikas rūpniecībā, kā arī dažās ugunsbīstamās vidēs un zemas temperatūras noliktavās.
  • Dīzeļiekrāvēji. Šāda tipa dīzeļiekrāvēju darbina iekšdedzes dīzeļdzinējs (ICE). Izplūdes gāzu toksiskuma dēļ dīzeļiekrāvēji tiek izmantoti ārpus telpām vai atklātās vietās. Dīzeļiekrāvēji vienmēr ir gatavi lietošanai, un degvielas tvertnē ir degviela.
  • Benzīna iekrāvēji. Iekrāvēja pamatā ir benzīna iekšdedzes dzinējs. Ar šo iekrāvēju var strādāt jebkādos laikapstākļos atklātās noliktavās.
  • Ar gāzi darbināmi iekrāvēji. Šie iekrāvēji darbojas ar sašķidrinātu naftas gāzi - LPG. Ekoloģisko raksturlielumu ziņā tie ir salīdzināmi ar elektriskajiem iekrāvējiem, kas dod iespēju tos ekspluatēt iekštelpās.

Iekrāvēju klasifikācija pēc atbalsta riteņu skaita

  • Trīs riteņu iekrāvēji. Šiem iekrāvējiem ir viens vai divi riteņi uz aizmugurējās ass, bet tuvu viens otram. Šāds aizmugurējo riteņu izvietojums piešķir autoiekrāvējam kompaktu konstrukciju un manevrētspēju.
  • Četru riteņu iekrāvēji. Klasiskā četru riteņu iekrāvēja konstrukcija.

Speciālas iekrāvēju versijas

  • Iekrāvēju standarta versija.
  • Saldumizturīga versija. Darbam saldētavās iekrāvēji ir aprīkoti ar papildu opcijām: apsildāmu kabīni, īpašu elektrosistēmas aizsardzību, poliuretāna riepām, speciālu eļļu un risinājumu ātrai akumulatora uzlādei.
  • Ar sprādziendrošu aizsardzību aizsargāta iekrāvēja versija. Ir dažas rūpniecības nozares, kurās ir aizliegts izmantot parastos autoiekrāvējus, jo pārmērīgs maisījumu, gāzu un putekļu daudzums var izraisīt aizdegšanos. Šādās nozarēs tiek izmantotas īpašas pret sprādzienbīstamas iekārtas, tostarp pret sprādzieniem aizsargāti iekrāvēji. Šiem autoiekrāvējiem ir pilnībā izolēti elektriskie kontakti, iezemēti korpusi, noslēgts akumulatora nodalījums, īpašas dakšas, kas neļauj dzirkstelēm saskarties ar grīdu, un citi elementi, kas aizsargā mašīnu no statiskās elektrības.

Klasifikācija pēc pacelšanas mehānisma novietojuma veida uz autoiekrāvēja

  • Priekšējās dakšas izvietojums. Klasiskā iekrāvēja konstrukcija, kurā dakšas ir novietotas priekšpusē - piemērots lielākajai daļai noliktavu un materiālu pārkraušanas operāciju.
  • Sāniski uzstādītas dakšas. Sāniski iekrāvēji tiek izmantoti garu vai citu lielizmēra kravu pārkraušanai. Nodrošina maksimālu blīvumu grīdas vai plauktu noliktavās.

Kā izvēlēties autoiekrāvēju?

Pirms sazināties ar iekrāvēju izplatītāju, ir jāizvērtē vide, kurā darbosies iekrāvēji, un jānosaka uzdevumi, kurus tie veiks. Jo ticamāki dati tiks iegūti, jo labāka būs iekrāvēja komplektācija un cena.

Dzinēja izvēle

Dzinējs jāizvēlas, ņemot vērā to, vai kravas automašīna tiks izmantota ārā vai telpās un vai tā tiks izvietota ārā aukstā laikā.

Izmantošanai ārpus telpām vai aizsargātā vietā ieteicams izvēlēties dzinēju* ar dīzeļdzinēju, benzīna vai gāzes dzinēju. Šiem dzinējiem ir ilgs kalpošanas laiks un tie ir nepretenciozi pret darba apstākļiem. Ir vērts saprast, ka toksisko izplūdes gāzu klātbūtne un augsts trokšņa līmenis neļauj ekspluatēt iekrāvēju ar motoru slēgtās telpās. Tāpat pastāv noteikumi, kas aizliedz strādāt ar šādām iekārtām ar noteiktām preču grupām: pārtiku, medikamentiem u. c.

* Pašreizējā vilces akumulatoru tehnoloģija ļauj efektīvi izmantot elektriskos iekrāvējus ārpus telpām jebkuros laika apstākļos. Tāpēc šis ieteikums ir provizorisks un piemērots vecākiem iekrāvēju modeļiem.

Iekštelpās vai jauktam lietojumam ir vērts izvēlēties iekštelpās izmantojamus iekrāvējus ar elektromotoru. Šīs mašīnas ir ekonomiskas ekspluatācijā un apkopē, tām ir augsta uzticamība, tās nerada izplūdes gāzes un to darbības laikā ir zems trokšņu un vibrācijas līmenis. Elektrisko iekrāvēju enerģijas avots ir vilces akumulators. Visizplatītākie akumulatori ir svina-skābes, želejas akumulatori un mūsdienu litija jonu (Li-ion) akumulatori.

Kāda tipa disku izvēlēties?

Ja salīdzina elektriskā iekrāvēja un iekrāvēja ar iekšdedzes dzinēju cenas, iekrāvēji ar iekšdedzes dzinēju maksā lētāk. Taču, ja ņem vērā iekrāvēja dzīves cikla izmaksas, elektriskā piedziņa uzvar ar uzviju. Elektrisko iekrāvēju uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas ir vairākas reizes zemākas nekā iekrāvēja ar iekšdedzes dzinēju. Gada vai divu gadu laikā uzturēšanas izmaksu starpība var būt tikpat liela kā paša iekrāvēja izmaksas (skat. video zemāk).

Salīdzināsim iekrāvēja ar iekšdedzes dzinēju un elektriskā iekrāvēja iegādes un uzturēšanas izmaksas:

  Iekrāvēji ar iekšdedzes dzinējiem Elektriskie iekrāvēji
Iekrāvēja cena ir augstākas ✔ (Iekrāvēja + vilces akumulators)
Degvielas izmaksas ir lielākas
Degvielas uzglabāšanas organizēšana
Uzlādes telpas iekārtojums ✔ (Tikai tad, ja izmanto akumulatoru ar šķidro elektrolītu)
Degvielas zādzības iespēja
Dzinēja remonts ✖ (Bezapkopes dzinēji)
Pārnesumkārbas remonts

Iekrāvēja celtspēja

Ir 2 autoiekrāvēju celtspējas:

  • Nominālā celtspēja - maksimālais atļautais kravas svars, ko spēj pacelt iekrāvējs.
  • Atlikusī celtspēja - kravas svars, ko var pacelt līdz noteiktam augstumam, nezaudējot iekrāvēja stabilitāti. Lielāks celšanas augstums nozīmē mazāku atlikušo celtspēju.

Izvēloties iekrāvēju, ir svarīgi ņemt vērā atlikušo celtspēju. Šis parametrs ir nesaraujami saistīts ar autoiekrāvēja un kravas sistēmas smaguma centru. Lietojot iekrāvēju, šī centra stāvoklis pastāvīgi mainās. To ietekmē transportējamās kravas forma, izmērs un svars, tās pacelšanas augstums, dinamiskās slodzes, kas rodas, paātrinoties, pagriežoties un bremzējot, kā arī virsmas, pa kuru pārvietojas iekrāvēji, kvalitāte un slīpums.

Tas nozīmē, ka atlikusī celtspēja nav fiksēta. Katrā gadījumā to nosaka individuāli, izmantojot formulas aprēķinus un testus uz testēšanas stenda. Parasti tehniskajā dokumentācijā ir norādītas atlikušās kravnesības vērtības standarta kravas centra pozīcijām.

Kravas pacelšanas augstums

Виды мачт для вилочных погрузчиков

Pacelšanas augstums jāizvēlas atkarībā no plauktu augstuma un uzdevumiem, kas jāveic ar iekrāvēju. Maksimālajam kravas pacelšanas augstumam jābūt par 15-20 cm lielākam nekā plauktu augstumam. Masta fiziskais augstums nedrīkst pārsniegt maksimālo ieejas vārtu, grīdas plātņu, vagonu, konteineru vai kravas automobiļu griestu augstumu.

Dakšu iekrāvēju mastu veidi:

  • Basic - vienas sekcijas masts ar brīvo dakšu gaitu*. Paredzēts darbiem ar ierobežotu augstumu: vagonu, konteineru vai piekabju izkraušanai.
  • Duplex Standart ir divu sekciju masts bez brīvās gaitas. Piemērots atklātām teritorijām, kraušanai līdz 3 līmeņiem un griestu augstumam virs 4 metriem.
  • Duplex Free Lift ir divdaļīgs masts ar brīvo masta gaitu. Piemērots darbiem, kurus var veikt ar Duplex Standart, un papildus var veikt konteineros un vagonos ("vagona versija") un telpās ar zemiem griestiem no 2,2 m.
  • Triplex ir trīsdaļīgs ar brīvo dakšu gaitu. Tas ļauj pilnībā izmantot noliktavas jaudu un piepildīt to ar precēm līdz pat griestiem. Var izmantot arī šaurās telpās (piemēram, vagonos vai konteineros).

*Brīvā dakšu kustība ir iekrāvēja karietes pacelšanās līdz pirmās sekcijas augstumam neizbīdot nākošo sekciju.

Neliels masta slīpuma leņķis (5-6 grādu robežās) padara pārvietošanu drošāku un vieglāku: noliekoties uz priekšu, ir vieglāk pacelt paliktni, savukārt noliekoties uz aizmuguri, ir vieglāk noturēt smagus un apjomīgus smagumus.

Iekrāvēja konstrukcijas augstums un manevrētspēja

Iekrāvēja konstrukcijas augstums ir mašīnas maksimālais augstums, kad dakšas ir nolaistas un masts nav izvilkts. Pirms iegādāties iekrāvēju, ir jāizmēra durvju, vārtu, un citu šķēršļu augstums paredzētajā iekrāvēja ceļā un šīs vērtības jāņem vērā, izvēloties.

Tāpat jāpievērš uzmanība arī iekrāvēja ārējā pagrieziena rādiusa vērtībai un tā transportējamās kravas izmēram - tiem jāatbilst minimālajam eju platumam, kurās strādās iekrāvēji, + drošības rezerve. Ieteicamā drošības rezerve ir 200 mm. Tā ir paredzēta, lai novērstu potenciāli bīstamas situācijas, ko izraisa operatora kļūda.

Ikrāvēja ātrums

Izvēloties iekrāvēju, nevajadzētu aizmirst par ātruma rādītājiem. Iekrāvējiem tie ir vairāki:

  • Braukšanas ātrums ar/bez kravas,
  • Dakšu pacelšanas ātrums ar/bez kravas,
  • Dakšu nolaišanas ātrums ar/bez kravas.

Jo lielākas ir šīs vērtības, jo mazāk laika nepieciešams katras iekraušanas un izkraušanas operācijas veikšanai un jo lielāka ir iekrāvēja efektivitāte.

Iekrāvēju stiprinājumi

Standarta dakšas ir pamata uzkares aprīkojums, ko visi ražotāji uzstāda iekrāvējiem. Taču ir uzdevumi, kuru veikšanai nepieciešami īpaši pielāgoti risinājumi. Šādos gadījumos ir pieejami dažādas uzkares. Tās ir mehāniskās un hidrauliskās versijas. Šīs uzkares ievērojami paātrina un vienkāršo darbu ar iekrāvēju. Visus uzkares aprīkojumus var iedalīt 3 grupās:

  1. Dakšu pozicionēšanas ierīces, dakšu pagarinātāji, vairāku palešu satvērēji un sānu pārvietošanas uzkares - ierīces, kas optimizē materiālu pārvietošanu.
  2. Uzkares aprīkojums, kas paplašina iekrāvēja iespējas: saspiešanas ierīces, satveršanas ierīces, nogrūdēji un izgāzēji vai apgāzēji.
  3. Uzkares aprīkojums, kas piešķir iekrāvējam jaunas funkcijas: pacelšanas āķi, beramo materiālu kausi, sniega arkli, šķidrā metāla uzpildes ierīces, celtņa rokas, speciālie riteņu, riepu, bungu, cauruļu un citi satvērēji.

Akumulatora izvēle jūsu iekrāvējam

Pareiza vilces akumulatora izvēle ir ļoti svarīga, lai elektriskais iekrāvējs veiksmīgi darbotos. Nepieciešamie akumulatora parametri parasti ir norādīti iekrāvēja lietošanas rokasgrāmatā:

  • Izmēri (cm, mm). Ir svarīgi izvēlēties akumulatoru, kas fiziski var ietilpt iekrāvēja akumulatora nodalījumā.
  • Spriegums (V). Nosaka saskaņā ar iekrāvēja specifikāciju. Minimālo nepieciešamo spriegumu skatiet iekrāvēja dokumentācijā.
  • Jauda (Ah). Specifiska vērtība, kas norāda, cik daudz elektrības akumulators var piegādāt, pirms tas pilnībā izlādējas.
  • Svars (kg). Vilces akumulatora svars nedrīkst būt mazāks par šim iekrāvēja modelim noteikto minimālo pieļaujamo svaru, jo akumulators ir mašīnas pretsvara daļa. Mazāks akumulatora svars samazinās atlikušo celtspēju un var izraisīt mašīnas apgāšanos, mēģinot pacelt kravu.
  • Kalpošanas laiks (uzlādes-izlādes cikli). Tas atšķiras dažādu tipu un modeļu vilces akumulatoriem. Šī vērtība nav faktiskā vērtība. Tā mainīsies atkarībā no iekrāvēja lietošanas intensitātes un atbilstības ekspluatācijas apstākļiem.

Vilces akumulatoru veidi iekrāvējiem

Pareiza akumulatora izvēle palīdzēs jums maksimāli izmantot jūsu iekrāvēju visos apstākļos un ar visu lietošanas intensitāti.

  • Vilces akumulators iekrāvējiem ar šķidro elektrolītu. Šāda tipa akumulatoriem nepieciešama regulāra apkope. Šeit izmantotais elektrolīts ir sērskābes šķīdums. Uzlādes laikā no tā iztvaiko ūdens, tāpēc regulāri jāpapildina ar destilētu ūdeni. Vēl viena skābju vilces akumulatoru īpašība ir sprādzienbīstamas gāzes izdalīšanās uzlādes laikā. Tāpēc, lietojot šāda tipa akumulatorus, ir nepieciešams aprīkot speciālu uzlādes telpu. Šo akumulatoru uzlādes laiks ir 7,5 līdz 8 stundas, un to efektivitāte ir 80 %. Ekspluatācijas laiks ir 1500 ciklu.
  • Gēla vilces akumulators iekrāvējiem. Šiem akumulatoriem nav nepieciešama apkope. Elektrolīts ir tas pats sērskābes šķīdums, bet želejveida stāvoklī - nav nepieciešams papildināt ar ūdeni. Arī uzlādes laikā ūdeņradis neizdalās, tāpēc nav nepieciešama īpaša uzlādes telpa. To uzlāde ilgst no 10 līdz 12 stundām, izlādes dziļums ir no 60 līdz 70 %, un to kalpošanas laiks ir ierobežots - no 800 līdz 1200 cikliem.
  • Litija jonu (Li-ion) vilces akumulators iekrāvējiem. Modernākā un praktiskākā iespēja, kā darbināt iekrāvēju. Šie vilces akumulatori uzlādes un lietošanas laikā nerada emisijas. Tiem nav nepieciešama apkope visā to kalpošanas laikā. Automātiski izslēdzas, lai novērstu dziļu izlādi. Nebaidās no starpposma uzlādes. Sasniedz 60 % no savas ietilpības 40 minūtēs, un pilnīgai uzlādei nepieciešamas tikai 1,5 līdz 2 stundas. Ilgs kalpošanas laiks (3000 - 5000 atkarībā no ražotāja) un 96% efektivitāte.

Jebkurš no šiem akumulatoru veidiem nodrošinās jūsu iekrāvēja darbību 7 līdz 8 stundas bez uzlādes. Bet ko darīt, ja jums jāstrādā 2 maiņās?

  1. Ja izmantojat skābes vai želejas akumulatorus, jums ir jābūt 2 akumulatoru komplektam katram iekrāvējam, lai varētu strādāt vairākās maiņās. Parasti vilces akumulatori iekrāvēju transportlīdzekļiem sver no dažiem simtiem kilogramu līdz 1 tonnai vai pat vairāk. Tāpēc, lai droši transportētu un nomainītu akumulatoru, ir nepieciešams papildu aprīkojums, piemēram, rullīšu transportieri, galdi vai celtņa portālceltņi. Kā tas darbojas? Viens akumulators tiek novietots uzlādēts, otrs tiek novietots uz darbojošā iekrāvēja. Pēc maiņas akumulatori apmainās vietām.
  2. Darbam 2 vai 3 maiņās labākais risinājums ir viens litija jonu vilces akumulators. Dienas laikā to var uzlādēt tik reižu, cik vien vēlaties, ar jebkuru jaudas līmeni. Lai to pilnībā uzlādētu, nepieciešamas tikai 2 stundas. Akumulators nav jāizņem no iekrāvēja. Nav nepieciešama arī īpaši aprīkota uzlādes telpa.

Vilces akumulatoru veidi iekrāvējiem

Kā izvēlēties iekrāvēja riepas?

Iekrāvēju riepām ir vairākas svarīgas funkcijas:

  • Tās amortizē triecienus un grūdienus piekarei,
  • nodod bremzēšanas un vilces spēkus,
  • nodrošina riteņu saķeri ar grīdu vai ceļa virsmu,
  • samazina degvielas vai enerģijas patēriņu,
  • nodrošina nepieciešamo kravnesību.

Pareiza tipa riepas samazinās iekrāvēja remonta izmaksas, degvielas un enerģijas izmaksas, kā arī nodrošinās operatoram lielāku komfortu un drošību.

Iekrāvēju riepu veidi

Pneimatiskās riepas Cietās gumijas riepas vai superelastīgās riepas Bandāžas riepas
Pneimatiskā riepa ir daudziem pazīstama riepa, kurai var būt vai nebūt kamera. Kameru vai riepu piepildīta ar gaisu, kas tai piešķir stingrību un spēju izturēt iekrāvēja un kravas svaru.

Cietā riepa ir riepa, kuras iekšpusē nav brīvas vietas. Tā ir izgatavota no vairākiem gumijas materiāla slāņiem, un katram no tiem ir atšķirīgs mērķis. Slāņu skaits var būt jebkurš. Augšējais slānis ir protektors, un to izmanto saķerei, vidējie slāņi nodrošina amortizāciju, bet iekšējais slānis kalpo piestiprināšanai pie loka.

Cietajām riepām nav nepieciešama apkope, un tās nebaidās no caururbumiem un citiem fiziskiem bojājumiem. Šādas riepas pie riteņa loka tiek piestiprinātas, izmantojot īpašu presi.

Bandāžas riepa sastāv no metāla gredzena un uz tā piemetināta gumijas slāņa. Var darboties agresīvā vidē. Ļoti prasīga pret seguma kvalitāti.

Lai izvēlētos pareizās riepas savam iekrāvētim, ir jāizvērtē ceļa vai grīdas virsma, uz kuras strādās iekrāvēji:

  • Pneimatiskās riepas ieteicams lietot ārpus telpām uz nelīdzena seguma. Šīs riepas daļēji amortizē ceļa seguma nelīdzenumus un aizsargā ritošo daļu no pārmērīgas slodzes, tādējādi novēršot strauju iekrāvēja balstiekārtas sastāvdaļu nodilumu.
  • Ja iekštelpās, noliktavā vai ārpus telpām uz līdzenas grīdas/ceļa virsmas tiek ekspluatēts autoiekrāvē, vislabākā izvēle ir cietās riepas. Tās kalpos vairākas reizes ilgāk nekā pneimatiskās riepas. Tās netiek piepūstas ar gaisu, tāpēc tās nesprāgst un necieš lielāko daļu fizisku bojājumu. Turklāt cietās gumijas riepas nav jāapkalpo, pārbaudot spiedienu un piepumpējot tās.

Cietās riepas iekrāvēju transportlīdzekļiem tiek ražotas divās krāsās: melnā un baltā. Bremzējot vai braucot pagriezienos, melnās riepas var atstāt pēdas uz grīdas. Baltas riepas ("nemarķējošas") ir paredzētas telpām ar īpašām higiēnas prasībām: tirdzniecības telpām, pārtikas un farmācijas preču noliktavām. Šīs riepas neatstāj nekādas pēdas uz grīdas.

iekrāvēju riepu veidi

Iekrāvēja iespējas un funkcijas

Iekrāvēju ražotāji piedāvā virkni papildaprīkojuma iespēju, kas atvieglo, padara ērtāku un drošāku jūsu iekrāvēja ekspluatāciju. Šīs papildaprīkojuma iespējas nodrošina vadītājam ērtu un drošu darba vidi, palielina iekrāvēja efektivitāti, nodrošina pienācīgu apkopi, palielina pārvietošanas ātrumu, nodrošina drošu ekspluatāciju un maksimāli aizsargā operatoru un iekārtas pret kaitīgiem vai bīstamiem darba apstākļiem.

  • Komforta opcijas. Tās ļauj operatoram strādāt ergonomiski un ērti jebkuros apstākļos.
  • Drošības opcijas. Šīs opcijas rūpējas par vadītāja drošību un novērš nelaimes gadījumus un negadījumus, kuros iesaistīts iekrāvējs, izmantojot automātisko iejaukšanos, mehāniskos palīglīdzekļus un brīdināšanas procesus.
  • Kravas pārvietošanas iespējas. Nodrošina precizitāti, ātrumu, drošību un ērtu pārvietošanu.
  • Vadīšanas iespējas. Kontrolējiet un uzraugiet drošu iekrāvēja kustību: līkumos, šaurās ejās u. c.
  • FleetManager. Sistēma, lai uzraudzītu un organizētu jūsu iekrāvēju parku.

Katra opcija maksā naudu. Tāpēc Jums ir jābūt atbildīgam par savu iekrāvēju un jāizvēlas tikai nepieciešamās sastāvdaļas, ņemot vērā drošību un operatora komfortu.

Kas vēl būtu jāņem vērā, pirms iegādāties iekrāvēju?

Iepriekš mēs esam aprakstījuši galvenās iekrāvēja galvenās īpašības, kas jums ir nepieciešamas, lai sāktu meklēt vajadzīgo modeli. Taču ir arī vairāki citi svarīgi faktori, kuriem jāpievērš uzmanība:

  • Redzamība no operatora sēdekļa;
  • vadības ierīču veids: sviras, pogas, džoistiki u. c.;
  • iekrāvēja trokšņa un vibrācijas līmenis;
  • iekrāvēja kabīnes tips: atvērta vai slēgta;
  • braukšanas vienmērīgums un citas braukšanas īpašības;
  • kabīnes apsildes un gaisa kondicionēšanas sistēma;
  • iekāpšanas un izkāpšanas ērtums kabīnē;

Iekrāvēja zīmola izvēle

Iekrāvēju ražotājus var iedalīt:

  • Eiropas: Still, Baoli, Linde, Jungheinrich, Kalmar, Manitou
  • Japāņu: Toyota, Komatsu, Nissan, Atlet, Barrett, TCM
  • Amerikas: Hyster, Yale, Crown
  • Ķīnas: Hangcha, Noblelift, Heli

Visi ražotāji cenšas iet līdzi laikam un ražošanā ievieš jaunas tehnoloģijas. Tāpēc ir ļoti grūti izcelt viena zīmola priekšrocības salīdzinājumā ar citiem. Katrs ražotājs var piedāvāt piemērotu mašīnu konkrētam pielietojumam. Tādējādi jums atliek izdarīt izvēli, pamatojoties uz savu pieredzi, iekrāvēja izmaksām, zīmola reputāciju un autoiekrāvēju piegādātāju jūsu reģionā.

Taču ir dažas ražotāju īpašības, kas var ietekmēt iekrāvēja izvēli:

  • Eiropas zīmoli lielu uzsvaru liek uz vides aizsardzību, drošību un darba ņēmēju komfortu. Tāpēc, ja jums ir nepieciešams elektriskais iekrāvējs, jāievēro kādi vides aizsardzības noteikumi vai prioritāte ir darbinieku veselība, komforts un drošība, jums jāizvēlas no Eiropas ražotāju kategorijas.
  • Japāņu iekrāvēji ar iekšdedzes dzinējiem tiek uzskatīti par uzticamām un nepretenciozām mašīnām.
  • Amerikāņu zīmoli un to pārstāvji Baltkrievijas tirgū praktiski nav sastopami.
  • Ķīniešu iekrāvēji ir budžeta variants.

Iekrāvēju piegādātāja izvēle

Īpaša uzmanība jāpievērš iekrāvēju piegādātāja izvēlei. Piegādātāja pakalpojumu kvalitāte, reputācija un kvalifikācija bieži vien ir svarīgāka par iekrāvēja zīmolu. Ir labi zināms, ka kopējās iekrāvēja dzīves cikla izmaksas ir 20 % no iegādes izmaksām un 80 % no turpmākajām ražošanas izmaksām. Tāpēc ir vērts domāt uz priekšu un izvēlēties pareizo uzņēmumu, ar kuru sadarboties visā iekrāvēja kalpošanas laikā.

  1. Iegādājieties iekrāvēju tikai no autorizēta zīmola izplatītāja savā reģionā. Šie uzņēmumi piegādā tieši no ražotnēm. Tas novērš papildu uzcenojumu, ko iekrāvēji saņem no tālākpārdevējiem.
  2. Ir ļoti svarīgi, lai piegādes uzņēmums ne tikai varētu pārdot iekrāvēju, bet arī veikt iekrāvēju remontu un nodrošināt pilnu iekrāvēju rezerves daļu klāstu.
  3. Novērtējiet piegādātāja sniegto pakalpojumu līmeni. Vai pakalpojums ir iespējams jūsu reģionā. Vai ir pieejami iekrāvēja rezerves daļu krājumi. Cik ātri uzņēmums reaģē uz servisa pieprasījumu. Kāda garantija tiek sniegta uz iekrāvēju.
  4. Uzziniet par alternatīvām, kas var rasties, pērkot iekrāvēju no sava iekrāvēju uzņēmuma. Dažreiz jauna iekrāvēja iegāde nav labākais risinājums. Daudz saprātīgāk ir iegādāties atjaunotu iekrāvēju, lietotu iekrāvēju vai ilgtermiņa iekrāvēju nomu.
  5. Izvērtējiet piegādātāja piedāvātos finanšu instrumentus: kredīts, maksājumi pa daļām, līzings, izpārdošana, atlaides. Daži no tiem sniedz taustāmas priekšrocības un ļauj ietaupīt naudu.
  6. Ja iespējams, sazinieties ar uzņēmumu vai, vēl labāk, ar vairākiem uzņēmumiem, kas izmanto šī dīlera piegādāto tehniku, lai iegūtu informāciju par iekrāvēja darbību un servisa kvalitāti. Šo uzņēmumu nosaukumus parasti var atrast piegādātāja tīmekļa vietnē sadaļā "Atsauksmes".

Secinājums

Iekrāvēja izvēle un iegāde ir sarežģīts process. Ir daudz faktoru un nianšu, kas jāņem vērā. Lai maksimāli izmantotu savu budžetu, jums ir jāpārzina iekrāvēji, to iespējas, opciju klāsts, iespējas un vide, kurā tie tiks izmantoti.

Lai iegādātos iekrāvēju un nepārmaksātu par nevajadzīgām opcijām un piederumiem - sazinieties ar pieredzējušiem SMARTFORXX speciālistiem. Mēs esam oficiālais BAOLI un SMARTFORXX noliktavu tehnikas dīleris Latvijā. Mēs lepojamies ar savu servisu, un mūsu klienti neļauj mums melot (lasiet atsauksmes).

JUMS VĒL IR JAUTĀJUMI?
Sazinieties ar mums jebkurā Jums ērtā veidā, lai saņemtu vairāk informācijas
Jūsu pārlūks ir novecojis iesakām to atjaunināt uz jaunāko versiju
vai izmantot citu modernāku.